top of page

Atelier Botanica

Bezoek alleen op afspraak

Atelier Botanica zit op een eeuwenoud landgoed in het hart van de kustregio waar een lange bloementeelt-traditie bestaat. Deze traditie zet ik voort op een moderne manier door kleinschalige, duurzame bloementeelt. Je kunt bij mij terecht voor boeketten en florale decoraties voor je feest, evenement of bruiloft, maar je kunt bij mij ook een boeketabonnement afnemen voor jezelf of je bedrijf. Verder kweek ik verse eetbare bloemen voor cateraars.

Ik gebruik alleen natuurvriendelijke en duurzame teeltmethoden, dat wil zeggen zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Da’s niet alleen in harmonie met de natuur, maar ook gewoon fijn voor iedereen die met mijn bloemen werkt en uiteindelijk ook voor jou, degene die de bloemen in huis, bedrijf of op je feest haalt. Ik integreer duurzaamheid in elke beslissing die ik neem. Dit is een continu proces, omdat de keuze in duurzame alternatieven zich gelukkig steeds uitbreidt.

Mijn bloemen weerspiegelen het seizoen en ze veranderen dus constant naarmate de maanden verstrijken. Ik kweek veel verschillende soorten bloemen in kleur en vorm zodat ik mooie boeketten en decoraties kan maken. Ze worden met de hand geplukt en zijn altijd vers, want ik pluk alleen wat ik op dat moment nodig heb.

Monique van Wegen

bottom of page