top of page

Bij Mei

Europees biologisch keurmerk.jpg

Bij Mei is een initiatief van Mariska Verhulst. Zij werkte eerder als programmamaker en  creatief producent in de culturele sector. Via een goede vriend kwam ze in aanraking met de Biologisch Dynamische landbouw. Hoe meer ze leerde, hoe meer vragen er ook kwamen. En hoe meer ze verlangde naar zelf fysiek iets doen aan het systeem; met de handen in de aarde. Dus volgde ze de opleiding Biologisch Dynamische landbouw aan de Warmonderhof en startte ze Bij Mei, op een wonderschoon stukje land, verstopt tussen het asfalt en de weilanden van Zoeterwoude.

In het groene hart, omringd door snelwegen, op een kleine oppervlakte ecologisch telen maakt misschien geen wereld van verschil als het over de grote problemen van onze tijd gaat. Maar we geloven in het effect van veel kleine druppels op een gloeiende plaat.

Bij Mei oogst je bloemen van het seizoen. De kleinschalige tuinderij, waar ook groenten en kleinfruit geteeld worden, werkt op basis van natuurlijke principes. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest en werken aan een gezonde bodem. Ook vergroten we de biodiversiteit o.a. door bloemen te zaaien voor bijen en andere insecten en takkenrillen aan te leggen waar egeltjes en insecten kunnen schuilen. Samen werken we aan een duurzame, herstellende landbouw.

Iedere week genieten van een mooie bos bloemen in huis? Word dan deelnemer van de bloementuin. Je komt wekelijks naar de tuin om zelf een vers boeket te plukken.

Het seizoen start in juni en eindigt eind oktober / begin november (na de eerste nachtvorst). Ik die periode kan je iedere week een royaal boeket komen plukken van de bloemen die die week op de tuin bloeien.

Naast de zelfpluk, kunnen we op aanvraag zowel losse bloemen als boeketten verzorgen. 

Mariska Verhulst

vGilst photography
bottom of page