top of page

Bisselingskaat

Europees biologisch keurmerk.jpg

Kwekerij Bisselingskaat ligt aan de rand van het Wehlse bos op de grens van Achterhoek en Liemers. Liesbeth Schellekens, eigenaar en bloementeler, kweekt één- en meerjarige planten waar ze de bloemen van plukt. 

Ze heeft geen doorsnee producten, ze vindt het een uitdaging om bijzondere soorten te telen, onderscheidend binnen de sector. 

 

Er wordt op kwekerij Bisselingskaat op de meest milieuvriendelijke wijze geteeld. De bloemen worden in het geheel niet gespoten, ook niet met biologische middelen. De bodem wordt verrijkt met biologische mest en compost die gemaakt wordt van eigen groenafval. 

Liesbeth werkt met spade, schoffel en wiedvork om de bodem zo min mogelijk te verstoren en ze maakt gebruik van gronddoek om onkruidgroei te onderdrukken. 

Sinds 2014 is kwekerij Bisselingskaat in het bezit van het biologisch keurmerk, uitgegeven en gecontroleerd door Skal Biocontrole.

 

In het oogstseizoen van voorjaar tot winter snijdt Liesbeth dagelijks bloemen en brengt die naar de bloemenveiling. Op de veilingen Plantion in Ede en Royal FloraHolland in Aalsmeer worden ze vervolgens gekocht door bloemist en groothandel.

 

Liesbeth is actief op social media twitter, facebook en instagram. Daar laat ze regelmatig zien welke biologische bloemen van Bisselingskaat er op dat moment verkrijgbaar zijn. Ook deelt ze er ervaringen en informeert over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen de bloementeelt.

 

Als je op zoek bent naar de biologische bloemen van Bisselingskaat kun je bij jouw bloemist vragen of hij ze voor je inkoopt. Hij heeft de mogelijkheid om ze rechtstreeks op de veilingklok in Ede en Aalsmeer in te kopen of ze bij zijn leverancier te bestellen.

Iedereen draagt zo bij aan  een grotere bewustwording en een verdere verduurzaming van de bloementeelt.

Liesbeth Schellekens

bottom of page