top of page

De Bloementuin Zwolle

Europees biologisch keurmerk.jpg

De grootste zelfpluk bloementuin van Zwolle.De tuin is onderdeel van de Stadslanderijen een mooi initiatief om boeren en consumenten rondom de stad Zwolle samen te brengen. Achter het erf van de Dijklandhoeve ligt de tuin. Echt op de rand van de stad voor mij echt een extra waarde, snel makkelijk bereikbaar voor mij en alle bloemenliefhebbers. Toch direct het buitengevoel met uitzicht op uitgestrekte weilanden met schapen, vogels. 

Mijn inspiratie om bloemen te kweken komt voort een diepe verwondering over de kracht van planten, de kracht van de natuur. Zo veel als ze in zich hebben van krachtige kruiden, prachtige bloemen die je verbazen, emotioneel kunnen beroeren, tot planten die ons voeden. Om hier mijn werk van te maken, dagelijks te mogen aanschouwen is een groot geluk en plezier! Na vele jaren in de horeca gewerkt te hebben heb ik deze mooie kans met openarmen aangegrepen.

Ik kweek een heel divers aanbod aan eenjarige, vaste planten en ook twee jarige bloemen in de volle grond. De bloemen krijgen de tijd om te groeien, om daarna als sterke gezonde plant te bloeien! 

De pluktuin is open vanaf eind mei/ begin juni afhankelijk van het weer, de pluktuin sluit na de eerst echte vorst eind oktober.

Lara Velmans

 

 

bottom of page