top of page

Denise Collignon

Ik werk sinds 2011 als florist en kunstenaar, misschien ken je mijn werk van formatie

VELD & VAAS (2016-2020). 

 

Gedurende VELD & VAAS heb ik heb ik me verdiept in zowel de teelt als de verwerking van seizoensgebonden sierteelt. Ik heb de tuin toegepast als onderzoeksveld en heb mijn materiaalkennis enorm ontwikkeld.

Ik werk met verschillende biologische kwekers in Nederland, die gepassioneerd zijn door de variëteiten die ze telen. Zo vergroot ik niet alleen het aanbod maar komt er meer kennis beschikbaar die ik kan toepassen en overdragen in mijn werk. Biologisch lokaal geteelde bloemen met respect voor milieu en gezondheid.

Het zelf op zoek gaan naar botanische schatten in de Nederlandse natuur is een belangrijk onderdeel van mijn proces. Het dient als bron van inspiratie en voegt unieke elementen toe aan mijn installaties en arrangementen.

Mijn bloemwerk en workshops gaan net als ikzelf met de seizoenen mee.

 

Dit betekent dat wanneer er in de winter geen bloemen groeien, arrangementen verrijkt zullen worden met wintergroen, droogbloemen en andere botanische vondsten.

Ik ben beschikbaar voor experimenteel bloemwerk, van eigentijdse boeketten tot door de natuur geïnspireerde bloemstyling en kunsthistorische centerpieces. Van een boeket voor een feestje, bruiloft of uitvaart tot totaal aankledingen voor beurzen en fotoshoots.

Heb je interesse in duurzaam bloemwerk, neem dan contact met me!

Denise Collignon

Schermafbeelding 2021-05-09 om 14.34.35.
bottom of page