top of page

de Tinteltuin

Europees biologisch keurmerk.jpg

 

De Tinteltuin is een levende tuin, vol bloemen, bessen, vogels, vlinders, bijen en andere beestjes van Jeanne Versmissen uit Eersel. De Tinteltuin bestaat uit een openbare tuin van 5000 m2, een pluktuin van 500 m2 en een bloemenkwekerij van 5000 m2.

 

Van de biologisch gekweekte bloemen worden elke dag originele veldboeketten voor particulieren gemaakt. Verder leveren we aan enkele bloemisten in de Kempen. We maken ook bloemstukken speciaal voor natuurbegraafplaatsen. 

 

De pluktuin is elke dag open tussen eind juni en eind oktober, behalve op maandag. De kwekerij en de pluktuin zijn helemaal biologisch (nu nog in omschakeling), omdat je ook op biologische wijze prachtige bloemen kunt kweken en daarmee een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Bovendien zijn biologische bloemen veel beter voor het klimaat dan kasbloemen. 

Een bloemetje is niet alleen mooi, onbewust worden we er altijd blij van. Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bloemen een positief effect hebben op mensen. In een restaurant met bloemen voelen mensen zich meteen welkom. Een bloemetje op tafel tijdens een vergadering zorgt ervoor dat de deelnemers vriendelijker met elkaar omgaan. En bij verdriet bieden bloemen troost en verzachten de pijn. Een simpel bosje bloemen op de juiste plaats en tijd kan dus heel wat positieve gevolgen hebben. 

Jeanne Versmissen

bottom of page