top of page

Fleurabeille

Europees biologisch keurmerk.jpg

Op biologische zorg tuinderij ‘de Es’ in Haaren hebben we een perceel tot onze beschikking gekregen waar de biologische snijbloemen worden geteeld. Vooral eenjarigen worden hier gezaaid. Elk jaar proberen we ons assortiment met vaste planten en heesters uit te breiden.

De akker wordt in het voorjaar met een kleine frees bewerkt. korenbloemen, vlas en klaprozen met hun mooie zaaddozen worden ter plekke gezaaid. De Zinnia’s, Cosmea’s e.d. worden in kas voorgezaaid, verspeend en dan als klein plantje op de bedden geplant. Uiteraard ontbreken de Dahlia’s niet.

Ieder jaar wordt er met zorg een mooi en bijzonder assortiment eenjarige uitgezocht zodat er prachtige boeketten gemaakt kunnen worden. Vanaf maart/april worden de eerste zaden in de grond gelegd om vervolgens in de maand juni tot en met oktober de bloemen te kunnen oogsten.

De bloemen worden verkocht op de biologische markt in ’s-Hertogenbosch. Op vrijdag ochtend zijn we te vinden op de biologische markt in ‘s-Hertogenbosch van 9.00 tot 13.30 uur.

We ontmoeten u graag op de markt voor een persoonlijk boeket.

Bloemenpluktuin

Engelse dijk naast volkstuin Orthen

De Ertveldpolder is gelegen in de gemeente ’s-Hertogenbosch ten noord-westen van
Orthen en maakt onderdeel uit van het gebied de Diezemonding.

Het is een gebied met een rijke historie, waar de restanten nog van zichtbaar zijn.

Een nieuw ontwikkelde ecologische verbindszone van het rivierengebied de Dommel en Aa. De Henriëttewaard, Crèvecoeur en de Maasuiterwaarden.

Hier aan de Fransche Wielen, komt in 2019 de Bossche bloemen pluktuin.

Onze tuin is gevuld met prachtige bloemen in vele verschillende maten, vormen en kleuren. Zowel jong als oud worden vrolijk van de heerlijke geur van bloemen en een waaier aan kleuren bloemen. Wij geven u de gelegenheid om zelf uw eigen droomboeket samen te stellen. Kom bij Fleurabeille zelf de bloemen plukken met advies van Karien. U slaagt ongetwijfeld én het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen!

Heeft u interesse in het plukken van bloemen op onze sfeervolle locatie in ‘s-Hertogenbosch? Neem dan contact met ons op en u bent van harte welkom!

Karien van Rijst

bottom of page