top of page

Pluktuin De Langendam

Onze kleinschalige kwekerij bestaat al ruim 40 jaar. En in al die 40 jaar kweekte we o.a. droogbloemen en bloemen voor de veiling. Sinds 2005 hebben wij de deuren van onze kwekerij geopend voor mensen die zelf hun bloemen wilde komen plukken. En zo is de pluktuin, als één van de eerste in het land, geboren. Ieder jaar kweken wij onze grote en veelzijdige pluktuin met veel plezier en passie op. En ieder jaar wordt die weer iets mooier. In de pluktuin gaat het kweken van mooie bedden vaste en éénjarige bloemen en de natuur samen. Zo leven er slakken en ook egeltjes in de tuin. Er wonen ijsvogeltjes bij de kikkerpoel. En in de brede natuurlijke sloot zien we regelmatig prachtige grote vissen zwemmen.  Ook voor wilde en inheemse planten is alle ruimte in de pluktuin. Het zaaien, planten en onkruid wieden doen we allemaal met de hand. En omdat de mensen zelf hun bloemen kunnen plukken is de lijn tussen kweker en klant zeer kort. Dus duurzaam. Zo ook de droogbloemen. Die achter op het land gekweekt en geoogst worden, en voor in onze eigen boerderij winkel worden verwerkt en verkocht.

 

De naam van de boerderij is van oudsher; De Langendam. Dat betekent; lang erf. We heten je welkom in onze gezellige droogbloemen winkel (die het gehele jaar een paar dagen in de week open is). Om de pluktuin te bereiken loop je verder het erf op, door de beukenbogen, langs een Dahlia veld, door ‘het bos’, langs de kikkerpoel, naar de grote pluktuin.

 

In de zomer kun je, als je zin hebt, ook nog plaats nemen op ons gezellige terrasje, met koffie, (eigen pluktuin) thee, fris, eigen appelsap en zelfgebakken cakejes of een ijsje.

Sjaak, Marianne, dochters Ingrid en Nicole en onze vrijwilligers heten je van harte welkom in onze mooie natuurlijke pluktuin en droogbloemen winkel.

 

De pluktuin is open vanaf circa half Juni tot in Oktober. Openingstijden zijn te vinden op onze website.

Sjaak, Marianne, Ingrid en Nicole

20210625_163600 (1).jpg
bottom of page