top of page

Kore

Sinds zomer 2020 heeft Kore haar deuren geopend. Enorm geïnspireerd door het bloemenveld van Mariette Kamphuis (Loofwerk in Schipluiden), waar ik als vrijwilliger op het land hielp, besloot ik te starten met Kore. 

 

De naam ‘Kore’ komt van een Griekse godin; Persephone. Ze wordt ook wel Kore genoemd en is de godin van de lente. Ieder jaar, als Kore in het voorjaar weer voor een half jaar de onderwereld uit mag van Hades, keert Kore terug naar haar moeder Demeter. Demeter is ieder jaar weer zielsblij haar terug te zien. Het geluk van Demeter, godin van de landbouw, zorgt ervoor dat alles weer begint te groeien en bloeien. De lente!

 

Ik werk enkel met biologische & slow-flowers, waardoor de winkel in Rotterdam-west volledig gevuld is met bloemen van het seizoen. Als het hoogseizoen over is, stap ik over op de droogbloemen, takken en ander mooi herfst en wintermateriaal. Het grootste deel van de bloemen neem ik direct bij een aantal telers uit de omgeving af. Dit zijn o.a. Loofwerk, Zelfoogsttuin BijMei en Boerderij Landzicht. 

Bloemen zijn online te bestellen, in de winkel te koop of worden voor bijzondere momenten, evenementen en andere speciale verzoeken op maat verzorgd.

 

Fien 

Schermafbeelding 2020-09-20 om 22.09.57.
bottom of page