top of page

Pluktuin Pluk me!

Pluk me! is de pluktuin in Weesp waar je zelf je bos bloemen kunt komen plukken. Puur, onbespoten en lokaal geteeld. 

In de pluktuin staan veel verschillende soorten bloemen: eenjarige, vaste planten en dahlia's. We kweken onze eenjarige bloemen op uit zaad, in onze tunnelkas. Deze kas heeft enkel de zon nodig om op te warmen en dat werkt perfect! Natuurlijk zijn we afhankelijk van het weer en al haar invloeden. Het is een kwestie van erop inspelen en loslaten waar we geen invloed op hebben. 

We doen alles op een natuurvriendelijke manier. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. We voeden de bodem elk jaar met natuurcompost en gebruiken duurzame potgrond. Ook onze dahliaknollen en vaste planten komen van biologische kwekers. Je zult ook veel inheemse planten tegenkomen bij Pluk me!, deze zijn ondersteunend voor bijen, vlinders en vele andere insecten. 

 

Naast het plukken kun je bij Pluk me! terecht voor vaste planten. Losse verkoop of in de vorm van onze plukkrat. Een plukkrat is een krat vol vaste planten, zaadjes en een instructie waarmee je eenvoudig thuis je eigen pluktuin aanlegt. De bloemen zijn geschikt voor op de vaas én allemaal een voedingsbron voor bijen en vlinders. Een plukkrat is dus een geschikte keuze als je droomt van een tuin vol plukbloemen met volop bijen en vlinders!

 

Graag willen wij onze liefde voor duurzaam geteelde bloemen verspreiden. Dit door je het alternatief te laten zien én te laten ervaren met het plukken in onze tuin. Ook willen we je stimuleren tot meer bloemen in eigen tuin, balkon of op je stoep! Voor het verhogen van de biodiversiteit en je eigen geluk!

 

Karen

Pluk me! inpakken.jpeg
bottom of page