top of page

Pluktuin Do it yourselves

De pluktuin is gelegen aan de Olden Goorweg 6 in Winterswijk Woold. Een bijzondere plek in het Nationaal Landschap Winterswijk. Kom gezellig langs om zelf een prachtig boeket te plukken en geniet van de rust in het prachtige buitengebied. Veel mensen vinden Winterswijk 'ver weg' en 'bijna het buitenland'. En waarschijnlijk is dat precies de reden waarom het hier zo heerlijk plukken is! Hier vind je nog rust, ruimte, stilte, vertrouwen, vrijheid, prachtige en unieke landschappen, cultuurhistorie en betrokkenheid.

De pluktuin zorgt voor een transparante handel in bloemen en houdt de afstand kort: de bloemen gaan direct van het veld, bij iemand de vaas in. Bloemen dichtbij de gebruiker kweken voorkomt tussenhandel en transport. Dat zorgt voor betaalbare bloemen en vermindert de milieuvervuiling. In de pluktuin wordt geen gebruik gemaakt van gif of kunstmest. Er wordt gewerkt volgens de principes van de biologische teelt, en er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van zaden die gewonnen zijn in de pluktuin.

De pluktuin is in het seizoen geopend van donderdag t/m zondag. Via de poort (opening in heg) bereikt u de pluktuin. Voor het hek van de pluktuin staat een kastje met daarin snoeischaren, mesjes en bindtouw. Ook kunt u hier het geld in achter laten.

Een bos kost 5 euro (bos = een hand vol met bloemen)

Marloes Bijlsma

bottom of page