top of page

Ruysch Bloemen

Op nog geen 20 autominuten van hartje Utrecht woon ik in de Kromme Rijnstreek op een boerderij met een grote tuin. Na mijn verhuizing een paar jaar geleden ontstond al snel het plan om zelf bloemen te gaan kweken die ik zelf zou kunnen gebruiken voor trouwbloemen en drogen.

 

Inmiddels is Ruysch Bloemen ( vernoemd naar bloemenschilderes Rachel Ruysch) een kleine maar gevarieerde pluktuin en bloemenatelier , waar je terecht kunt voor boeketten, trouw- en rouwwerk, droogbloemen en droogbloemcreaties. In mijn pluktuin maak ik geen gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Mijn bloemen groeien op hun eigen tempo, in hun eigen jaargetijde. Wel maak ik gebruik van biologische tuinaarde met mestcompost, natuurlijk turfvrij. 

In de zomer tot eerste vorst verkoop ik aan straat boeketten en zal ik de pluktuin geregeld ‘open gooien’ voor iedereen die graag zelf wil plukken. Ook floristen kunnen bij mij terecht voor mooie bloemen op kleine schaal. Plannen voor de toekomst? Meter voor meter groeien!

 

Lies Hoogendoorn

image2.jpeg
bottom of page