top of page

't Heide Huisje

In mijn bloemenweide teel ik schone bloemen. De bloemen zijn vrij van gif en chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast groeien de bloemen in de volle grond. Het doel van onze pluktuin is de biodiversiteit te ondersteunen en te stimuleren. Hoe meer bloemen hoe beter het is voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten.

 

Vorig jaar ben ik begonnen met de aanleg van de bloemenweide. Volgend jaar hoop ik met een crowdfunding actie mijn bloemenweide uit te breiden.

De bloemenweide heeft ook een educatieve functie. Zo nodigen wij graag basisschool leerlingen uit van groep 6/7/8. Tijdens de rondleiding vertel ik alles over het ontstaan van onze pluktuin en welke belangrijke functie de bloemenweide heeft voor o.a. de insecten. Voor kinderen echt een leuke en leerzame ervaring!

 

In onze bloemenweide van 200 m2 hebben wij vooral eenjarigen schone bloemen. Elk jaar proberen wij weer andere bloemen te planten.

Onze bloemenweide wordt na de laatste vorst weer klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. De zinnia’s, Cosmea’s enz worden weer gezaaid en de dahlia bollen worden weer geplant.

Elk jaar kijken wij welke bloemen weer worden uitgezocht, zodat we elke maand weer prachtige boeketten kunnen maken.

In de maanden juni tot september kun je de boeketten bestellen op vrijdag door een mailtje te sturen. Daarnaast is het ook mogelijk de schone bloemen te bestellen voor bedrijven, in abonnementsvorm of als losse boeketten.

Maar het is ook mogelijk de boeketten te bestellen voor andere bijzondere momenten.

 

Ook organiseer ik bloemenworkshops en Open Tuin Dagen. Leuk voor een bedrijfsuitje of een vriendinnenclubje.

 

Miranda Verberne 

DSC08396.jpg
bottom of page