Loofwerk

LOOFWERK: Eco-farmer florist & landscape architectural historian. Growing flowers, art & crafts. Festive botanicals and gifts.

 

VELD & VAAS verkoopt bloemen aan een aantal vaste bloemisten in de regio (Delft, Den Haag, Rotterdam). Daarnaast staan wij in het hoogseizoen (vanaf eind mei t/m oktober) wekelijks op de Rotterdamse Oogstmark, daar hebben wij ook een afhaalabonnement. Verder hebben wij zakelijke abonnementen, verzorgen wij de aankleding voor feesten, beurzen en afscheid en doen we allerlei kunst - en culturele projecten. Ook verzorgen wij eetbare bloemen voor o.a. catering & het restaurant van landgoed/restaurant Op Hodenpijl. 

Wij werken ‘hardcore seasonal’. Dat betekent dat we uitsluitend werken met bloemen/planten die in het betreffende moment in seizoen zijn. Dat betekent van mei t/m oktober bloemen van eigen kwekerij en in de herfst en winterperiode takken e.d. en droogbloemen, zelf gedroogd of uit bijzondere collecties zoals bv Arboretum Trompenburg. Wij kopen in herfst/winter NIET in bij groothandel of veiling.

 

Workshops: In het voorjaar geven wij zaaicursussen, in het hoogseizoen zijn er geregeld bloembindworkshops. Je kunt bij ons vanaf 8 personen ook een workshop op maat krijgen, voorbeelden zijn vrijgezellen feestjes, verjaardagen etc. We maken dan bijvoorbeeld boeketten of kransen of doen een totaalaankleding van bv het prieel op ons landgoed. Volg ons via FB voor het actuele aanbod. Rondleidingen zijn op aanvraag ook mogelijk. (rondleidingen ook via het programma www.ophodenpijl.nl maandelijks start juni)

VELD & VAAS is de bloemenkwekerij & werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon, gevestigd op het mooie landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden (vlakbij Delft). 

De fascinatie voor de wonderlijke bloemen- en plantenwereld bracht ons bij elkaar. We hebben beide een enorme liefde voor de pluriformiteit en vergankelijkheid van de natuur en de beeldende kracht van botanisch materiaal.

VELD & VAAS kweekt lokaal en duurzaam bloemen, ons bloemenveld is het laboratorium voor ons werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt.

We verwerken deze slowflowers tot innovatieve ontwerpen voor bijzondere gelegenheden en locaties, zowel voor zakelijke en culturele als particulieren klanten. 

Daarnaast bedienen we het grotere publiek door inspirerende cursussen, een bloemenclub (marktabonnement) en met bijzondere VELD & VAAS producten die we ism andere ontwerpers en producenten ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is onze bloemen-, en tuinzeep.

Wij dragen bij aan de bewustwording van onze ecologische voetafdruk in de wereld en herstellen de natuurlijke relatie met het ritme van de seizoenen. Dat doen we ook op cultureel gebied. Plantaardige materialen zijn vanouds een rijk expressiemiddel in de folklore, historische en actuele (bloemsier)kunst. Wij voelen ons onderdeel van een lange traditie en zetten die voort naar eigen, actuele inzichten, ecologisch, betrokken en met een dosis humor.

Let's start a flower movement!

Mariette Kamphuis & Denise Collignon

Loofwerk.png