top of page

Voedselbos Lingehout

Bij Voedselbos Lingehout genoten we de afgelopen twee jaar al van onze mooi ingezaaide bloemenweide. In 2023 hebben we deze omgevormd en meer structuur aangebracht. Op onze 0,5 hectare hebben we nu vakken voor allerlei soorten bloemen en kruiden met daartussen graspaden en een picknickplek. De kruiden gebruiken we om zelf producten te maken en om te leveren aan verwerkers. De bloemen worden verkocht als boeket en voor zelfpluk tijdens de openingstijden van de winkel. 

Onze bloemen en kruiden zijn een mix van eenjarige en vaste soorten. Ze groeien buiten in de volle grond en worden, net als de rest van het voedselbos, niet bespoten. Van mei tot en met oktober ongeveer kunnen we ervan oogsten. Naast prachtige bloemen zoals cosmea, zinnia, strobloemen, bonte salie en zonnebloemen hebben we eetbare bloemen zoals goudsbloemen en komkommerkruid. We oogsten ook bloemen om te drogen en later van te genieten.

Verkoop bloemen: verkoop veldboeketten en zelfpluk tijdens de openingstijden van de winkel op het terrein. Daarnaast boeketten op aanvraag. Ook droogbloemen en eetbare bloemen. 

Workshops: Plukworkshops doen we graag in het seizoen, op aanvraag. 

Mara Francken e.a.

Op linkedIn en Youtube.

Foto's: Marjolein den Hartog / ZaaiLinge

Marjolein den Hartog/kissmyarts
bottom of page