top of page

ZaaiLinge

Vanuit mijn liefde voor bloemen én het besef dat de reguliere snijbloementeelt enorm veel schade aan de natuur toebrengt, startte ik in 2019 met een kleinschalige pluktuin en de verkoop van verse seizoensbloemen op een kraampje aan de weg. Zoals mijn bloemen de kans krijgen zich langzaam en op het ritme van de natuur en de seizoenen tot een prachtige plukoogst te ontwikkelen, zo heb ik ook mijn bedrijfje langzaamaan laten groeien. Inmiddels voorzie ik met ZaaiLinge vele boeket-abonnees en andere bloemenliefhebbers van de schoonst geteelde bloemen van de Betuwe.

Omdat ik zoveel mogelijk mensen wil laten zien dat schone, gifvrije en lokale seizoensbloemen een beter alternatief zijn voor een bos van ver ingevlogen of in verwarmde kassen opgekweekte plofbloemen, geef ik daarnaast workshops pluktuinieren: Zaaien & Oogsten. Zodat je behalve bij mij of andere Slow Flowers-collega’s ook je boeket uit eigen tuin kunt halen, ongeacht het seizoen. 

Mijn bedrijfsnaam ZaaiLinge heeft een dubbele betekenis: ik ben gevestigd in het pittoreske dorpje Enspijk aan de rivier de Linge én vrijwel alles wat in mijn boeketten terechtkomt, is door mijzelf gezaaid en opgekweekt. Van kleine zaailing tot weelderig bloeiende plant waarvan het rijkelijk oogsten is. Uiteraard teel ik alles op een zo natuurvriendelijk mogelijke wijze, zonder greintje gif of kunstmest, maar met respect voor al het leven in en om mijn bloemenveld. Dat geniet toch nét even wat lekkerder van zo’n mooie kleurrijke bos op tafel! 

Marjolein den Hartog

ZaaiLinge2.jpeg
bottom of page